top of page

Ecological hotspots survey 

 סקר נקודות אקולוגיות חמות בים התיכון 2020-2021

Although coastal ecosystems suffer from many human pressures, there are still locations along the coast that host high abundance of ecologically and economically important species. To date, these ecological hotspots have not been mapped and we don’t know what makes them so special.

This project aims at mapping hotspots of ecologically and economically important species along the Mediterranean coast of Israel. We aim at creating a map of these hotspots, as perceived by the public of sea goers, by using the public participation geographic information system (PPGIS) technology. Below are the links to the survey’s questionnaire and a description of the project in Hebrew.

Filling this questionnaire provides an opportunity to become part of a community that actively contributes to marine sciences in Israel and through that improves marine conservation management and policy.

למרות שמרבית המערכות אקולוגיות ימיות סובלות מלחצים אנושיים רבים, עדיין יש אתרים לאורך החוף השומרים על מגוון ביולוגי גבוה. אתרים אלה מהווים בית גידול עבור יצורים ימיים שאוכלוסייתם ברוב המקומות התדלדלה מאוד. עד היום, נקודות "חמות" אלה לא מופו ואיננו יודעים מה הופך אותן לייחודיות כל כך.

במחקר זה מטרתנו למפות את האתרים בהם מופיעים יצורים ימיים בעלי חשיבות אקולוגית ו\או תרבותית לאורך החוף הים תיכוני של ישראל תוך הסתמכות משמעותית על המידע הרחב שיש לציבור אוהבי הים על חופי הים התיכון שלנו. מיפוי הנקודות החמות יעשה על ידי שאלון מקוון, במתכונת "מערכת מידע גיאוגראפי עם השתתפות הציבור".

כעת אנחנו קוראים לציבור אוהבי הים: צוללים, דייגים, משנרקלים – כל מי שמכיר את העולם החי התת ימי - להצטרף למחקרנו ולמלא את השאלון!

בשלב הבא נצא לשטח לאימות הנתונים שיתקבלו מהמפה, ונבצע מיפוי תלת מימדי של נקודות נבחרות כדי להבין מה הופך אותן לייחודיות.

מילוי השאלון הוא הזדמנות להפוך לחלק מקהילה המעורבת במדעי הים בישראל, ובכך גם להשפיע על ניהול ומדיניות שמירת הטבע הימי.

מיפוי הנקודות החמות בחוף הים תיכוני של ישראל – Reef Map 2021

מדיניות שיתוף המידע

השתתפות במחקר זה מהווה הסכמה למסירת מידע לחקר הימים והאגמים.

המידע האישי כגון שם, פרטי קשר ומקום מגורים יישאר חסוי ולא יועבר לשום גורם אחר. מידע זה ישמש רק ליצירת קשר אודות הדיווח ויימחק ממאגר הנתונים בתום המחקר.

המידע הגיאוגראפי אודות הנקודות החמות בים התיכון ישמש לצרכי המחקר. מידע זה יישמר במאגר הנתונים של חקר הימים והאגמים לזמן בלתי מוגבל וגם יועבר לגורמים אחרים.

מפת הנקודות החמות תעודכן במהלך הפרויקט ותוצג באתר זה.

המידע האקולוגי על המפה יהיה זמין לציבור לפי דרישה בטופס זה (טופס Google Docs עם שאלות על אילו נתונים מבקשים ולאיזה צורך). ניתן יהיה להשתמש במידע זה לפי רישיון 4.0-BY-CC .

מידע גיאוגרפי רגיש יישאר חסוי ויימסר רק לפי דרישה והסבר מפורט על מטרת השימוש במידע.

מידע גיאוגרפי רגיש – מידע אודות מקום הימצאות בעלי חיים או צמחים מוגנים, לפי הגדרת חוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, התשנ״ח–1998, או עדכונים לחוק זה.

נספח - רשימת מינים הנכללים בשאלון עם הדגשת מינים מוגנים.

לשאלות נוספות אודות שיתוף המידע בפרויקט זה: shaiz@ocean.org.il

 

צוות הפרויקט

ד"ר גיל רילוב – אקולוג ימי, ראש המעבדה לאקולוגיה של חברות ימיות במכון לחקר ימים ואגמים.

גיא רענן – מנהל המעבדה.

שי זילברמן – טכנאי.

ילנה בוגדנובה – סטודנטית בחוג לביולוגיה ימית, אוניברסיטת חיפה. חוקרת את הקשר בין המגוון הביולוגי למורכבות בית הגידול.

ReefMap2021_V3       2.png
bottom of page